“Eten inspireert enorm en kan zó lekker zijn!”

Bart van Rijen (pitmaster/eigenaar)

Pitmaster Bart van Rijen heeft voor zowel werk als vakantie veel gereisd en kennis mogen maken met andere culturen. Essentieel onderdeel van alle culturen zijn de eigen gewoontes op het gebied van eten en drinken. De mooie, traditionele gerechten zijn voor Bart een passie en inspiratie.

 

Picanha bij een churrascaria in Brazilië, buffelrendang in Indonesië, cavia van de barbecue in Ecuador, levende dronken garnalen in China of een Zwiebelrostbraten in Duitsland; eten inspireert enorm en kan zó lekker zijn.

 

Barbecueën en grillen is iets wat in vele culturen terug komt. Samen zijn, buiten, vuur en rook, bier en gezelligheid en natuurlijk het lekkerste vlees: dit alles maakt BBQ de ultieme beleving. Op zijn Green Egg rookt Bart graag persoonlijke favorieten als picanha, buikspek, zalm, côte de boeuf, pulled pork of bavette, maar hij is ook altijd op zoek naar nieuwe gerechten en uitdagingen.

Bart van Rijen heeft passie voor eten en barbecue